dinsdag 22 september 2015

Semolinabrood

DSC_1051

  • 350 gram semolina
  • 150 gram tarwebloem
  • 6 gram droge gist
  • 15 gram suiker
  • 50 gram olijfolie
  • 10 gram zout
  • 280-300 gram lauwwarm water (meelsoorten nemen verschillend water op)

 

Dit brood is favoriet bij mijn zoon, die het heerlijk vindt met honing. Een variant op een gewoon wit brood, op z’n tijd zoooo lekker. Als het niet meer heel vers is (na een dag dus) rooster ik het. Dat is ook heel lekker!

Meng alle ingredienten tot een soepel deeg (met de hand of met een standmixer. Het kan ook met het deegprogramma van een broodbakmachine). Laat een uur rusten in een licht met olie ingevette kom. Dek de kom af met plastic folie, een vochtige theedoek of een plastic kapje. Dat laatste leidde wel eens tot grote hilariteit. “wie heeft er nu een douchemuts in de keukenla liggen? “ Als het deeg ongeveer in omvang verdubbeld is haal je het uit de kom, druk het een beetje aan zodat de lucht er wat uit gaat. Dan vormen tot een brood en nog ongeveer 45-60 minuten rijzen.

40 minuten bakken bij een temperatuur van 200 graden. Dan of de kerntemperatuur meten (moet 95 graden Celsius zijn) of kloppen op de onderkant, moet hol klinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten